|
טכנולוגית הלמידה:
יעילות בלמידה ובהשכלה
על מנת לאפשר לאדם לטפל בהשפעתן של מילים שלא הובנו כהלכה, ל. רון האברד פיתח את הנושא הקרוי 'הבהרת מילים'. 'הבהרת מילים' היא חלק מהתחום הרחב יותר של טכנולוגית הלמידה, אך כשלעצמה ניתן לעשות בה שימושים ויישומים רבים. ניתן להגדיר 'הבהרת מילים' בתור "הנושא והפעילות של ביעור הבערות, המילים שלא הובנו כהלכה או הוגדרו באופן מוטעה, והמחסומים בפני השימוש בהן".
בתצפיותיו על החברה, מר האברד הבחין בירידה ברמה של ידיעת קרוא וכתוב במהלך המאה הזאת. מסקנה זאת בלתי נמנעת אם עורכים השוואה בין נאומים פוליטיים ויצירות ספרות מלפני מאה ואפילו חמישים שנה, לבין אלה של היום. הוא שם לב לכך שהציבור נעשה יותר ויותר תלוי ברדיו, בסרטי קולנוע ובטלוויזיה שבכולם מופיעה המילה המדוברת, ולקח בחשבון את האפשרות שמסרים אלה לא נקלטו במלואם או שלא הובנו במלואם. תצפיותיו אלה זכו לאישור כאשר סוכנות פרסום ערכה משאל, אשר הראה כי מכל החומר שצופי הטלוויזיה ראו, בין רבע לשליש לא הובן כהלכה ממצאים בעלי השלכות זועקות. לא זו בלבד שיש לכך השלכות כלכליות רציניות, כפי שהראה המחקר, משום שכשליש מכלל הוצאות הפרסום מתבזבז מאחר שהציבור אינו מבין את התשדירים, אלא אף חמור מכך רמה חמורה כזאת של חוסר הבנה עלולה ליצור אנטיפתיה ואפילו תוקפנות בקרב הצופים.
כאשר אדם מדבר או כותב, יש לו אחריות כלפי אחרים לעשות זאת בדרך שבה הוא יהיה מובן. יותר מכך, יש לו אחריות כלפי עצמו לוודא שהוא מבין מה הוא רואה ושומע.

|