-->
מהי סײנטולוגיה?
חפש
 דף הבית צור קשר  חדשות חנות ספרים מילון מונחים  קישורים  תפריט ראשי


מבוא
סיינטולוגיה -- הרקע שלה ומקורותיה
עקרונות הסיינטולוגיה ויישומם
שירותי הסיינטולוגיה
שירותי צ,פליין וייעוץ רוחני, ושירותי אתיקה וצדק
יעילותה של סיינטולוגיה
כנסיות של סיינטולוגיה ופעילויותיהן
פעילויות הקהילה
רפורמה חברתית
(WISE) המכון העולמי של סיינטולוגיה לעסקים
פעילויות לשיפור חברתי
הסטטיסטיקות והצמיחה של סיינטולוגיה
שאלות ותשובות בנושא סיינטולוגיה
ל. רון האברד
סימוכין
מילון מונחים

מאח"ז: מילה אשר הוטבעה מהתחיליות של מרחב, אנרגיה, חומר וזמן, שהם המרכיבים (האלמנטים) של העולם הפיסיקלי.

מאמץ-נגדי: מאמץ של משהו או של מישהו בסביבתו של האדם המכוון כנגדו.

מדרג: התקרבות הדרגתית אל עבר משהו, שנעשית צעד אחר צעד, כדי שבסופו של דבר ניתן יהיה להגשים בקלות יחסית פעילויות ומושגים מסובכים וקשים למדי.

מהש"ה: קיצור של "משרד התקשורות של האברד". ראה פרק 20.

מופע למראית עין: מה שנראה כקיים, מה שנראה כי הוא קיים באופן מסויים; דבר-מה שלמראית עין קיים אך הוא שונה מהצורה שבה הוא נראה. בדיאנטיקה ובסיינטולוגיה משתמשים בביטוי מופע למראית עין במשמעות של משהו שנראה בצורה מסויימת אך למעשה הינו דבר אחר. לדוגמה, אדם "נותן מופע למראית עין של בריאות" בעוד שלמעשה הוא חולה. המילה apparency מקורה בלטינית, apparere, להופיע.

מחט מרחפת: זרימה קצבית קבועה של המחט על גבי לוח המחוון של האי-מיטר במהלך איטי וקבוע, הלוך ושוב הלוך ושוב. פירושה של מחט מרחפת הוא שהמטען על נושא שעליו ניתן אודיטינג התפוגג, וזהו אחד הסימנים לכך שתהליך הושלם.

מטען: אנרגיה או כוח מזיקים שכלולים בתמונות דמות מנטליות של התנסויות כואבות או מטרידות עבור האדם. המטען מטופל באודיטינג. ראה פרק 5.

מיינד: מכלול הרישומים המצטבר של מחשבות, החלטות, מסקנות, תצפיות ותפישות של האדם עצמו.

מיינד אנליטי: אותו חלק במיינד שהאדם ער לו ומשתמש בו במודע. זהו החלק במיינד אשר חושב, מתבונן בנתונים, זוכר אותם ומוצא פתרונות לבעיות. ראה פרק 4.

מיינד ריאקטיבי: אותו חלק במיינד של אדם, שפועל אך ורק על פי העקרון של גירוי-תגובה, שאינו תחת שליטתו מרצון של האדם, ושמפעיל כוח ואת יכולת השליטה על מודעותו של האדם, מטרותיו, מחשבותיו, גופו ופעולותיו.

מינעל: תמונת דמות מנטלית של התנסות שבה דבר-מה הזכיר לאדם אנגרמה, ביודעין או שלא ביודעין. מינעל אינו מכיל בעצמו מכה או כוויה או התנגשות (כפי שמכילה אנגרמה), והוא אינו גורם עיקרי כלשהו למצב רוח רע. הוא אינו מכיל חוסר הכרה. הוא עשוי להכיל הרגשת כאב או מחלה וכו', אולם הוא עצמו אינו המקור להם. למשל, אדם רואה עוגה ומרגיש חולה. זהו מינעל של אנגרמה של היותו חולה מאכילת עוגה. התמונה של ראיית עוגה והרגשת חולי הינה מינעל על (נעולה אל) תקרית (שאינה נראית באותו רגע) של היותו חולה כתוצאה מאכילת עוגה.

ממשות: הדבר אשר נראה כקיים. ממשות היא באופן בסיסי הסכמה – הדבר שאנו מסכימים עליו כי הוא ממשי, הינו ממשי.

מסלול הזמן: הרישום הרצוף של תמונות דמות מנטליות, אשר מצטברות במשך חייו של אדם. מסלול הזמן הינו תיעוד מדוייק מאוד של עברו של האדם. כהשוואה גסה, ניתן לדמות את מסלול הזמן לסרט קולנוע – לוּ סרט זה היה תלת-ממדי, לוּ היו לו חמישים ושבע קליטות חושיות, ולוּ הוא היה יכול להשפיע על הצופה באופן מושלם. ראה פרק 4.

מסלול הזמן השלם: מלוא אורכו של מסלול הזמן. ראה גם מסלול הזמן במילון מונחים זה.

מסר חושי: כל מסר חושי כגון מראה, קול, ריח וכו'.

מפ"ל: ראשי תיבות של מקור פוטנציאלי לצרות. ראה מקור פוטנציאלי לצרות במילון מונחים זה.

מפקח מקרים (C/S): אודיטור בעל הכשרה גבוהה ביותר, אשר הינו, כמו כן, בעל הכשרה בטכנולוגיה של פיקוח על אודיטינג. מפקח המקרים סוקר את כל הסשנים של אודיטינג שנעשים על-ידי אודיטורים תחת אחריותו. מטרתו היא לדאוג לכך שהטכנולוגיה מיושמת באופן תקני לתועלתו הגבוהה ביותר האפשרית של הפרקליר. ראה פרק 14.

מקור פוטנציאלי לצרות: אדם שקשור באופן כלשהו לאדם מדכא ומושפע ממנו לרעה. אדם כזה נקרא מקור פוטנציאלי לצרות משום שהוא יכול לגרום לצרות רבות לעצמו ולאחרים. ראה גם אדם מדכא במילון מונחים זה.

משבר אמ"ת: צניחה פתאומית או ניתוק של אהדה, ממשות או תקשורת של אדם עם מישהו או עם משהו. תהפוכות נפש הנגרמות בשל אנשים או דברים (משברי אמ"ת), קורות עקב הפחתה או הפרדה (פירוק) של אהדה, ממשות או תקשורת או הבנה. סיינטולוגים משתמשים במונח משבר אמ"ת תחת המונח תהפוכות נפש משום שאם אדם מגלה איזו משלוש הנקודות של ההבנה נקטעה, הוא יכול להביא לידי התאוששות מהירה בהלך-רוחו של האדם.

משולש אהדה-ממשות-תקשורת (אמ"ת): משולש שמסמל את העובדה שאהדה, ממשות ותקשורת פועלות יחדיו כדי להביא לידי הבנה. לא ניתן להעלות נקודה אחת של המשולש מבלי להעלות גם את שתי הנקודות האחרות, ולא ניתן להוריד נקודה אחת של המשולש מבלי להוריד גם את שתי הנקודות האחרות. ראה פרק 4.

משולש שליטה-ידע-אחריות (שי"א): משולש המסמל את העובדה ששליטה, ידע ואחריות פועלים יחד כיישות שלמה. על מנת לטפל בתחום כלשהו בחיים של אדם, חיוני לדעת משהו בנוגע לתחום זה, לקחת מידה מסויימת של אחריות לגביו ולשלוט בו במידה מספקת כדי להשיג את התוצאה הרצויה. יחסי הגומלין בין פינות המשולש פועלים בצורה הטובה ביותר כאשר יש אמ"ת גבוהה, ולכן משולש זה משתלב עם משולש האמ"ת. ראה גם משולש אהדה-ממשות-תקשורת (אמ"ת) ושליטה במילון מונחים זה.

משפטי פעולה: מילים או משפטים המהווים חלק מהתכולה של אנגרמות, אשר מכתיבים סוג מסויים של "פעולה" במיינד.

הקודם הבא
 

| דף הבית | קישורים | מילון מונחים | חנות ספרים | דואר אלקטרוני | דעתך (סקר) | Scientology |
| Scientology (Italiano) | Scientology (Deutsch) | Scientologie (Français) | Scientology (Español) |
© 2000-2004 Church of Scientology International כל הזכויות שמורות

למידע על סימנים מסחריים