|
חוד החנית של
רפורמה חברתית
כפי שרמז מדיסון, אזרחים מעודכנים שבידם היכולת להשיג מידע, מסוגלים לקבל החלטות אינטליגנטיות הנוגעות לעתידם. חוק חופש המידע הוא אחד הכלים היקרים ביותר המאפשרים לאנשים לדעת בדיוק מה מעשיה של ממשלתם ואם יש בידיה של סוכנות ממשלתית תיקים הנוגעים אליהם. בהנחה שמרטין לותר קינג ג'וניור היה הנושא של עשרות אלפי תיקים ממשלתיים אשר היו זרועים בתיקי האפ.בי.איי וה-IRS ניתן לראות מדוע לפעמים כדאי לדעת דברים מסוג זה. עם זאת, לא היתה לקינג גישה לחוק חופש מידע יעיל באותו זמן.
לרעיון של חופש המידע לא חסרו מתנגדים. לא מעט סוכנויות ממשלתיות ניהלו קרבות עזים בבית-המשפט על מנת לשמור על סודותיהם.
על מנת לצאת נגד ניסיונות אלה ואחרים לעקוף את החוק, פרסמה כנסיית הסיינטולוגיה מכתב פתוח לקונגרס של ארצות-הברית ב-4 ביולי 1981, מכתב שעליו היו חתומים 146 ארגונים אשר התנגדו לניסיון באותה תקופה להגביל את יעילותו של החוק.
לכנסיית הסיינטולוגיה, אשר זכתה להכרה נרחבת בקרב קבוצות בעלות עניין ציבורי כמומחית ממדרגה ראשונה לחקיקה בנושא חופש המידע, יצאו מוניטין נרחבים בשל החלק שנטלה ביידוע אזרחי ארצות-הברית על זכויותיהם מתוקף חוק חופש המידע. הסיינטולוגים אף לא הגבילו את מאמציהם בנושאים אלה לארצות-הברית בלבד. כאשר חוק חופש המידע הועבר בצרפת (1978), קנדה (1982), אוסטרליה (1982), ניו-זילנד (1983), איטליה (1991) ובלגיה (1991), היה לחברי הכנסייה תפקיד מכריע בכך.
|