|
השפעה דתית
בחברה
תפקידו של היועץ הרוחני המתנדב
הדת הותקפה, כמו כן, על היותה פרימיטיבית. מחקר רב מדי על אודות תרבויות פרימיטיביות עשוי להוביל לאמונה שדת היא פרימיטיבית מאחר שהיא כה דומיננטית בהן, ושתרבויות "מודרניות" יכולות לוותר עליה. לאמיתו של דבר, לא קיים זמן שבו הצורך בדת ככוח מתַרבֵת הינו רב יותר, מאשר בשעה שבה נתונים הכוחות העצומים בידי האדם, אשר אפשר שהביא על עצמו היעדר חמור ביכולות חברתיות המודגשות בדת.
הכוחות המתרבתים הגדולים של הדתות בעבר, בודהיזם, יהדות, נצרות ואחרים, שמו כולם דגש על ההבחנה בין טוב לרע, ועל ערכים אתיים נשגבים יותר.
צמצום הנוכחות בכנסיות בארצות-הברית התרחש בד בבד עם עלייה בפורנוגרפיה ובחוסר מוסריות כללי, ועלייה בפשע אשר הביאה עימה עלייה במספר השוטרים, ללא ירידה עוקבת באברציה מוסרית ממשית.
כאשר הדת איננה בעלת השפעה בחברה או שחדלה להיות, המדינה יורשת את מלוא הנטל של מוסריות הציבור, הפשיעה ואי-הסובלנות. ואז עליה להשתמש בענישה ובמשטרה. עם זאת, דבר זה אינו מוצלח משום שמוסריות, שלמות אישית והערכה עצמית, אשר אינן טבועות זה מכבר באדם, אינן יכולות להיאכף בהצלחה מרובה. רק באמצעות מוּדעוּת רוחנית והחדרת ערכן הרוחני של סגולות אלה, ניתן להביאן לכלל קיום. חייבת להיות סיבה טובה יותר ומוטיבציה רגשית רבה יותר להיות מוסרי, וכדומה, מאשר איום בפעולות משמעת.
|